samba-users May 2010 archive
Main Archive Page > Month Archives  > samba-users archives
samba-users: [Samba] RE : Domain not found in Samba 4 AD

[Samba] RE : Domain not found in Samba 4 AD

From: Viatte Frédéric <Frederic.Viatte_at_nospam>
Date: Wed May 12 2010 - 15:26:20 GMT
To: Michael Wood <esiotrot@gmail.com>

I tried your solution, reinstalling my server and my DNS, and I put as name : domaine.ch

I have not reinstalled all Samba 4, but when it's doing, I'll gives new!

This may be the name: Samba can cause confusion

Thank you

________________________________________
De : Michael Wood [esiotrot@gmail.com]
Date d'envoi : mercredi 12 mai 2010 15:42
À : Viatte Frédéric
Cc : Andrew Bartlett; samba@lists.samba.org
Objet : Re: RE : RE : RE : [Samba] RE : RE : RE : Domain not found in Samba 4 AD

2010/5/12 Viatte Frédéric <Frederic.Viatte@rpn.ch>:
> Here is the command that I realized:
>
> . / Setup / provision - realm = Server.Samba - domain = Samba - adminpass = password - server-role = 'domain controller'

OK, then it seems that your realm, and therefore your DNS domain, is
"server.samba", so that is why the Windows machine is trying to find
server.server.samba.

I think you should try something like this rather:

setup/provision --realm=SAMBA.LOCAL --domain=SAMBA --adminpass=xxxx
--server-role="domain controller"

Then make sure that your DNS works for all of these:
server.samba.local (A record)
_ldap._tcp.samba.local. (SRV record)
_kerberos._udp.samba.local. (SRV record)

I hope that works.

-- Michael Wood <esiotrot@gmail.com> -- To unsubscribe from this list go to the following URL and read the instructions: https://lists.samba.org/mailman/options/samba