engarde-users July 2002 archive
Main Archive Page > Month Archives  > engarde-users archives
engarde-users: [EnGarde] Re: HELP accidentally deleted root! HEL

[EnGarde] Re: HELP accidentally deleted root! HELP

From: Andreas Mattern <andreas.mattern_at_nospam>
Date: Tue Jul 02 2002 - 09:54:03 GMT
To: engarde-users@engardelinux.org

> Using the Webtool - I clicked the back button on the browser once i'd
> deleted one user, and the user list didn't get refreshed. So, the numbers
> assigned to each user in the Webtool gui (which are dynamically generated)
> changed. So I clicked the button "delete user 46" but as user 46 didn't
> have a user attached to it Webtool deleted root instead. I have a feeling
> Webtool should do a check here, to make sure that null users don't get
> processed through the delete screen.
>
> Moral of the story - don't use the back button (I should know better!)
>
> I've emailled Ryan with the details - if it is a bug i'm sure he'll quash
> it - however it could just be my own incompetence :)

Sounds plausible, though I've been nagging them to change the interface for the professional version at least so that you can give your own UIDs when setting up a new user. This is *very* important if you have several machines and you want to keep the namespace consistent and have all people have their own unique UID. Also important for restoring backups etc. so that files don't accidentally end up being owned by different users... Maybe this is a chance to do it in one go?

btw, thanks Ryan, that RSN on SSH 3.4 was *really* soon! ;)

Andreas


To unsubscribe email engarde-users-request@engardelinux.org with "unsubscribe" in the subject of the message.